Regalar una rosa el dia de Sant Jordi és un símbol d’amor. Explica la llegenda que el valent cavaller Sant Jordi va matar a un drac per salvar a la seva princesa, i de la sang de l’animal mort va sorgir una rosa que va regalar per primer cop a la seva estimada. Una tradició que es repeteix any rere any a Catalunya.

Aquest any, per això, sense paradetes als carrers, sense llibres, sense escriptors firmant i sense roses, no serà un Sant Jordi normal. Tot i així, no ha de ser un impediment per regalar la rosa a la persona a qui estimes, i a més, pot ser una rosa diferent a la dels demés anys, pot ser una rosa comestible. Una rosa de maduixa!

Roses comestibles

Per fer una rosa de maduixa necessitem un ganivet ben afilat, una broqueta i algunes fruites com el kiwi o el plàtan per fer la decoració. És una tasca entretinguda que ens assegurarà un resultat dolç i saludable.

Les roses són relativament senzilles de fer. En realitat, els més manetes poden fer roses amb quasi tot, amb un tomàquet, amb un rave… Però molt més senzill és convertir una maduixa en un rosa.

Ingredients

Preparació

Per preparar les roses amb maduixes hem de començar rentant i secant les maduixes. No s’ha de retirar la part verda de les fulles, ja que ens serviran com a base de la maduixa.

Hem d’anar realitzant talls en la zona més pròxima a les fulles, sense arribar al final, així simulem els pètals. Realitzem aquests talls en tota la base de la maduixa.

Repetim aquest procés en cercles concèntrics fins arribar a la part més alta de la maduixa. En la segona capa, hem de realitzar el tall en l’espai que queda entre dos pètals de la capa anterior.

Un cop finalitzats els talls, ens ajudem amb els dits per donar una mica de forma a la rosa i obrir el pètals. Així ja tenim llesta la rosa per decorar els millors postres o per regalar a la persona que estimes.

Per reforçar una mica el concepte, agafem les broquetes i les introduïm per la part de les fulles de la maduixa. Introduir a la broqueta una rodanxa de kiwi amb alguns talls pot simular més fulles, i unes rodanxes de plàtan poden ser la tija d’aquesta rosa comestible.

Bon profit i feliç Sant Jordi!

Pin It on Pinterest