El repartiment de fruita a empreses va començar a prendre impuls en aquest segle. És un servei que ha cobrat auge a mida que les organitzacions han començat a prendre consciencia de la importància de cuidar la salut dels treballadors.

Fomentar els bons hàbits alimentaris, estimulant el consum de fruites durant les pauses laborals, és una de les formes d’atendre la salut dels empleats.

L’idea del repartiment de fruita a empreses amb l’objectiu de contribuir amb la salut laboral, va sorgir als països del nord d’Europa, com Suècia, Dinamarca i Anglaterra.

D’allà s’ha estès durant la present dècada a altres països on el sector empresarial es preocupa cada cop més per la bona alimentació de les persones que conformen el seu capital humà. Son empreses que entenen que un treballador alimentat de manera saludable, tindrà un millor acompliment en el treball i un rendiment més eficient.

Canvis en l’alimentació

Els patrons de consum d’aliments han canviat sobre tot a partir de la segona mitat del segle passat. En aquesta transformació van influir factors com els horaris de treball més rígids, la incorporació de la dona al camp laboral i el major poder adquisitiu.

Es va experimentar una reducció de la disposició i el temps per anar a fer la compra, cuinar i menjar a casa. Es van fer freqüents els àpats fora de casa, per raons de temps, accessibilitat i practicitat. També es va fer comú menjar fora dels horaris tradicionals i fer-ho amb pressa.

El canvi va portar conseqüències en els estils de vida:

  • Societats urbanes sedentàries i alimentades amb una dieta rica en grasses saturades, sodi i sucres.
  • Una alimentació pobre nutricionalment que es va sumar al estrès laboral per fer una combinació de risc per la salut. Una alimentació poc saludable augmenta el risc de que els treballadors desenvolupin malalties cròniques, tal com diabetis i cardiovasculars. Els efectes es noten a les empreses: augmenta l’absentisme laboral i la productivitat disminueix en 20%, d’acord amb l’Organització Internacional del Treball (OIT).
  • La relació entre alimentació i rendiment laboral es manifesta en la capacitat de concentració del treballador. Aquesta disminuirà tant si no ingereix les calories que necessita segons la seva edat, pes, estat de salut i la labor que ha de realitzar, com si menja en excés i malament.
  • Molèsties digestives, somnolència i fatiga son altres dels afectes d’una alimentació inadequada que posen en perill la seguretat laboral i la productivitat de l’empresa.

Donat aquest panorama, les corporacions estan avançant cap al model d’empresa saludable amb l’objectiu de preservar la salut laboral. Sota aquest model, l’empresa es compromet a promoure entre els seus treballadors els hàbits de vida saludable, fomentar el consum de fruites i verdures i practicar l’activitat física.

Fruites per a empreses

Una forma de comprometre’s amb el benestar i la salut laboral és contractar un servei de repartiment de fruita a empreses. Aquest servei porta a l’empresa fruites variades, fresques i de temporada per el consum dels treballadors.

L’empresa tria la veritat i quantitat de fruita d’acord amb el número d’empleats. També selecciona la freqüència amb la que vol comptar amb el servei i les hores en les quals vol rebre-ho.

El servei de repartiment de fruita a empreses proveirà caixes o cistelles per a que estiguin disponibles per als treballadors a l’hora de les pauses del treball.

Vitalitat, motivació i menys estrès son alguns dels beneficis del consum de la fruita en el treball. La salut dels empleats es beneficiarà al igual que l’eficiència i productivitat de l’empresa.

Pin It on Pinterest