Segur que t’has proposat millorar algun aspecte de salut per aquest any nou… A continuació et proposem 10 objectius que t’ajudaran a cuidar la salut i millorar la teva qualitat de vida.

  • FER EXERCICI

L’exercici físic és una de les millors coses que pots fer per la teva salut. Està demostrat que aporta benestar, ajuda a controlar el pes, millora la salut cardiovascular i retarda l’aparició de múltiples malalties.

  • DEIXAR DE FUMAR

Malgrat les seves conseqüències sobre la salut, el tabaquisme encara és un problema per al menys 1 de cada 5 persones. Si tu ets una d’elles, deixar aquest mal hàbit és la millor de les decisions que pots prendre per la teva salut i benestar futur.

  • 5 AL DIA

Un dels pilars de qualsevol alimentació saludable és incloure una quantitat suficient de vegetals frescos a la teva alimentació. Per això, des de fa uns anys, les autoritats sanitàries recomanen menjar 5 peces de fruita o verdura al dia.

  • CUINAR MÉS A CASA

El menjar casolà resulta més saludable: controlem millor els ingredients, ho fem al nostre gust i resulta més econòmic. Proposem deixar de consumir l’anomenada «fast food», ja que és la culpable de molts problemes de salut actuals: l’obesitat, el colesterol, la hipertensió…

  • BEURE MÉS AIGUA

Fins un 36% de les persones no beuen suficients líquids, malgrat que la hidratació és fonamental per mantenir un bon rendiment físic i mental. Hidrata’t amb freqüència encara en èpoques de menys calor.

  • 1 DIA VEGÀ PER SETMANA

Descansar dels aliments d’origen animal és important pel nostre cos, així com els aliments processats i alts en sodi. El nostre fetge necessita descansar de tant en tant per poder metabolitzar tota la proteïna que consumim.

  • EVITAR L’ALCOHOL

Encara que el seu consum estigui acceptat socialment, no existeixen raons científiques per recomanar el consum de begudes alcohòliques. De fet, l’alcohol es relaciona amb diversos problemes de salut: úlceres, danys al fetge i inclús càncer.

  • DESCONEXIÓ DIGITAL

Deixar a un costat els smartphones, tablets, ordinadors i televisors. Adeu a les xarxes socials i al Netflix al menys un dia a la setmana. Hem de passar mes temps al aire lliure, llegint un llibre, fent coses en parella o gaudint de la naturalesa.

  • PASSAR MES TEMPS AMB FAMILIA I AMICS

La soledat es relaciona amb mala salut i pot derivar en malalties de cor, pressió arterial alta i la malaltia d’Alzheimer, per això, mantenir una vida social activa i estar amb la teva família és una proposta senzilla i agradable que pots posar en practica aquest nou any.

  • CONSTANCIA EN ELS PROPÒSITS

Diuen que la perseverança es la clau de l’èxit, i és així. Complir amb les decisions que prens és important per aconseguir tot el que et proposis. Sigues fidel a les activitats que hagis volgut començar aquest any i aconsegueix totes les teves metes saludables.

Pin It on Pinterest