La primavera ja està aquí!

La primavera ens afecta de moltes maneres i una d’elles és fer-nos més desitjable la introducció de fruites i verdures de temporada a la nostra dieta. És veritat que avui en dia podem trobar casi qualsevol vegetal en qualsevol època de l’any. Productes que venen d’altres països o que han estat cultivats en hivernacles. Però hem de tenir en compte que els productes que realment són de temporada, són aquells que trobarem més be de preu i seran mes bons i gustosos.

Els productes de temporada no sols tenen millor sabor, sinó que també preparen el nostre cos pel canvi de clima.

En el cas de la primavera, són ideals per hidratar-nos pel seu alt contingut en aigua, la qual cosa resulta vital quan comença la calor. També son rics en betacarotens, que afavoreixen a la producció de melanina i protegeixen la nostra pell del sol.

Una dieta sana es distingeix per tenir una varietat d’aliments que ens aporten vitamines i minerals essencials pel bon funcionament del nostre organisme, i les fruites i verdures de temporada han de formar part d’ella. Aquest tipus de productes ens cuiden per dins i per fora, protegint-nos des de la pell fins als cervell, passant per millorar els símptomes de l’al·lèrgia.

Beneficis que ens aporten aquests aliments:

  • Vitamina A i betacarotens. Són antioxidants i ens protegeixen la pell de l’efecte solar. A més, milloren els símptomes de l’al·lèrgia.
  • Vitamina B. Intervé en el funcionament del sistema nerviós i del cervell, ajudant a la regularització del teixit, reduint l’estrès i millorant la memòria i la concentració.
  • Vitamina C. Imprescindible per l’absorció del ferro.

És cert, que encara que durant l’any ja ingerim aquests aliments que ens aporten aquests beneficis, sembla que a la primavera, amb el calor, els dies més llargs i les ganes de fer coses, tot sap millor.

Algunes fruites i verdures de primavera i els seus beneficis:

Alvocat. Ajuda a controlar el colesterol, mantenint sà el nostre cor.

Ceba. Perfecta per obrir les vies respiratòries i reduir la tensió arterial.

Cirera. Conté vitamina C i E, minerals i fibra, a més, prevé la pèrdua de memòria.

Enciam. Aporta aigua i té un efecte saciant.

Escarola. Facilita la digestió i és ideal per persones que pateixen del fetge.

Maduixa. Té capacitats antiinflamatòries i potenciadores de la salut.

Pera. És rica en potassi i ajuda a regular la pressió arterial.

Pinya. Ideal per controlar el pes, eliminar líquids i depurar toxines.

Plàtan. Ric en potassi, és molt útil per evitar rampes.

Préssec. Molt recomanable per persones en tractament d’hipertensió arterial.

Pruna. És una excel·lent laxant natural, perfecta per combatre l’estrenyiment.

Tomàquet. És un bon antioxidant i conté vitamina C i fibra.

En definitiva, les fruites i verdures de primavera ens ajuden a sentir-nos mes lleugers i vitals, la qual cosa ens serveix per afrontar el clima canviant tan característic de l’estiu, així com els nous horaris i hàbits que l’acompanyen.

Pin It on Pinterest