PREGUNTES FREQÜENTS

A Aproxima’t ens agrada la bona comunicació, per això t’oferim aquesta secció de preguntes freqüents on podràs resoldre els dubtes més habituals.

Tot i així, no dubtis en contactar-nos si ho prefereixes.

¿Com puc realitzar una comanda?

Empresa: Via web, per email o per telèfon. Indica’ns les teves necessitats i farem un pressupost a la teva mida, sense cap compromís.

Particular: Via web, a través de la nostra Botiga Online sempre amb una antelació mínima de 24h. El pagament es realitzará amb tarjeta en el moment de l’entrega.

Resto-Bar: Via email, per telèfon o per whatsapp. Indica’ns les quantitats que necessitis amb una antelació de 24h.

¿Puc demanar una cistella personalitzada?

Empresa: ¡Per suposat! Pots indicar-nos les teves preferencies al nostre formulari de contacte per gaudir al màxim de la teva comanda.

Particular: Fem tot tipus de cistelles, entra al nostre apartat Cistelles Regal i fes la teva petició.

Resto-Bar: Pel sector de la restauració no oferim cistelles personalitzades, però sempre ens adequem a les necessitats del client.

¿Què puc fer si arriba fruita en mal estat?

Empresa: No és habitual que la fruita arribi en mal estat, però si passés pots enviar-nos un email indicant el nombre de peces danyades. Et donarem una compensació en forma de fruita en la següent entrega.

Particular: Un cop rebut el producte i verificat el contingut del mateix, disposaràs de 72 hores per fer qualsevol reclamació. Pots informar-nos a través del nostre email o telèfon i rebràs una compensació immediata.

Resto-Bar: Treballem sempre amb gènere de qualitat per no trobar-nos en aquesta situació, tot i així, ens farem càrrec de qualsevol desperfecte. Informa’ns i reemplaçarem el producte danyat sense compromís.

¿Com sé la Quantitat de fruita que necessito?

Empresa: La quantitat de fruita necessaria dependà del nombre d’empleats. No et preocupis, podràs modificar les quantitats en qualsevol moment, sempre amb el 100% de flexibilitat.

Particular: Dependrà del nombre de persones/familiars que hi convisquin al domicili, tot i així, t’ajudarem a decidir-te.

Resto-Bar: La quantitat dependrà de les necessitats i el volum de feina del teu negoci.

¿Com funciona el sistema de repartiment?

Empresa: T’assignem un període d’entrega setmanal segons les necessitats de la teva empresa. Comptem amb un equip de distribució que farà entrega de la cistella a la teva oficina.

Particular: L’enviament a domicili es realitzarà en franges de 2 hores de 08:00h a 20:00h, de dilluns a divendres.

Resto-Bar: El nostre equip de distribució farà entrega de la comanda el dia i l’hora indicada. Nosaltres ens encarreguem de deixar-ho al seu lloc.

¿Hi ha permanència?

Tu decideixes, pots cancel·lar el servei en qualsevol moment.

Pin It on Pinterest