L’ambient laboral és un dels elements que té incidència directa a la qualitat, productivitat i benestar, tant de l’empresa com dels empleats.

Un dels aspectes que ha contribuït a millorar l’ambient laboral és la pràctica d’oferir fruites a les empreses, el qual s’ha convertit en els últims anys en una costum que ha proporcionat excel·lents resultats.

Les fruites en la seva totalitat, tenen una quantitat de propietats que beneficien l’organisme, al seu funcionament i la capacitat de resposta del cos davant esdeveniments, tant quotidians com extraordinaris.

Quins beneficis aporten les fruites a les empreses?

Les fruites fresques son riques en vitamines, minerals, fibra i aigua, imprescindibles per una bona alimentació.

Taronges, pomes, peres, kiwis, plàtans, pinya, raïm, etc… contenen vitamina C, E i B, propietats diürètiques, fibra, calci, magnesi, zinc i fòsfor; a més de servir com dentífric natural, disminuir els nivells de colesterol i ajudar amb problemes d’obesitat, cardiovasculars, pressió arterial i cicatrització. Així mateix, les fruites con baixes en calories, son antioxidants i ajuden amb el trànsit intestinal, el que las converteix en excel·lents laxants naturals.

Milloren l’ambient laboral

El primer canvi notable que experimenten les empreses, quasi de manera immediata és la millora de l’ambient laboral.

Els empleats al rebre una porció de fruita senten que son presos en compte, el qual, indubtablement, van forjant un vincle amb els seu lloc de feina, afecció institucional o corporatiu, major compromís i, en general, un millor rendiment laboral.

Al aconseguir aquests canvis, l’empresa sens dubte tindrà millors indicadors de producció, el que es tradueix en majors beneficis econòmics, guanys, inversió i més moviment de la cadena productiva.

Redueixen l’ansietat i l’estrès

Tots coneixem els afectes negatius que tenen l’estrès per al cos i la ment, el qual, incideix tant a l’estat d’ànim com en el comportament i en la salut general.

Varis estudis científics han demostrat que el consum de fruites disminueix considerablement l’estrès i l’angoixa psicològica especialment en adults.

Aquesta informació ha sigut difosa i assimilada de tal manera que molts organismes, empreses, corporacions i entitats de qualsevol tipus han optat per oferir fruites als seus empleats en hores laborals.

Eviten el consum d’snacks

El consum de fruites a l’empresa manté satisfet l’organisme, el qual, al estar somes a la pressió laboral, experimentarà necessitat de consumir qualsevol tipus d’aliment.

Amb el consum d fruites la sensació de gana disminuirà així com també es reduiran les ganes d’anar al quiosc o a les maquines expenedores per una snack poc saludable.

Els snacks als que estem acostumats, fets de farines i sucre, no tenen aportacions nutricionals, son calories buides que només proporcionen satisfacció instantània i, això sí, garanteixen més visites al nutricionista, doncs l’augment de pes està garantit.

Milloren l’energia i la salut

El consum de fruites, de qualsevol tipus, sens dubte millora l’energia i la salut, donant-li al organisme major vitalitat, els seus efectes es noten en la capacitat de resposta dels treballadors a les exigències laborals diàries.

En quant a la salut, ingerir fruites augmenta les defenses, millora el sistema immunològic i redueix els riscos de patir grips, refredats i infeccions per virus, bactèries, fongs, etc.

Aquests canvis es tradueixen en menys absències laborals, menys visites a especialistes, reducció de costos en tractaments i en serveis de salut.

Altres canvis que porten per a les empreses el consum de fruites és la reducció significativa dels accidents laborals, de les malalties ocasionades per alimentació inadequada, evita les sortides freqüents de l’oficina, millora la cultura empresarial i fomenta un ambient de treball agradable. (Salut laboral)

Pin It on Pinterest