La forma com ens alimentem afecta directament al nostre acompliment laboral. Una bona alimentació ens proporciona nutrients i energia necessaris per que cos i ment estiguin preparats per tenir el millor rendiment possible al nostre lloc de treball. 

Les fruites son part essencial d’una dieta saludable. La seva ingesta és necessària per gaudir de bona salut i reduir el risc de malalties no transmissibles, com cardiopaties i alguns tipus de càncer.

L’Organització Mundial de la Salud (OMS) recomana consumir més de 400 grams de fruites i verdures al dia. Així obtenim els beneficis de les vitamines, minerals, antioxidants i fibra, y prevenim l’augment de pes, disminuint el risc d’obesitat. Si estem sans, ens sentim be i la capacitat i el rendiment en el treball millora.

El consum de fruites durant la jornada laboral contribueix a:

 • Proveir l’energia i la vitalitat que necessitem per realitzar les nostres labors
  sense aportar-nos calories en excés.
 • Millorar la concentració, memòria i reflexos.
 • Prevenir l’estrès, el cansament extrem, la irritabilitat i l’insomni.
 • Mantenir el nostre cos hidratat, degut a que les fruites tenen un alt contingut d’aigua.
 • Enfortir el nostre sistema immunològic i prevenir malalties.
 • Reduir el colesterol dolent a la nostre sang, disminuint el risc de malalties cardiovasculars.
 • Millora la digestió.
 • Evitar l’envelliment prematur.

Consumir fruita mentre es treballa

Un treballador estressat i fatigat per causa d’una inadequada alimentació, és menys productiu, està menys motivat, y es més propens a emmalaltir. La seva capacitat física i intel·lectual es veu afectada, la seva salut es ressent i com a conseqüència, empitjora el seu rendiment en el treball. La Organització Internacional del Treballador (OIT) estima una disminució de fins el 20% de la productivitat laboral com a conseqüència de la mala alimentació.

La possibilitat d’evitar aquest escenari, està a la pròpia oficina, on passem gran part del dia. A la feina podem ingerir les fruites necessàries per completar una dieta sana, sentir-nos be, amb més energia i motivació per complir les nostres tasques.

¿Què podem fer a la feina per menjar més fruita?

 • Tenir sempre a disposició fruita per l’esmorzar, dinar o berenar.
 • Preferir una fruita a la brioixeria industrial que només aporta calories sense nutrients i alt contingut en grasses.
 • Acompanyar la ingesta de fruites amb una alimentació equilibrada i variada en tots els menjars del dia, per potenciar els beneficis que aporten les fruites.

I no podem oblidar, realitzar activitat física, sobre tot si la nostra feina requereix que estiguem asseguts gran part de la jornada.

Avantatges de menjar fruita

Menjar fruita a la oficina ens ajuda a sentir-nos saciats, però a la vegada lleugers, amb una bona disposició per exercir les activitats del dia.

Les fruites tenen l’avantatge de no requerir cap preparació abans de menjar-les, només s’han de rentar, pelar si fa falta i llestos. El temps i l’esforç que s’empren pel seu consum és poc i s’obtenen molts beneficis.

Compartir les pauses amb els companys de feina al voltant d’una safata de fruites, és un bon moment per socialitzar i aclarir la ment per una estona. Son moments necessaris per reduir l’ansietat i l’estrès laboral.

Al consumir fruita a la feina, ens habituem a menjar millor, ens acostumarem a que mai faltin a la nostra taula. A més, reforcem l’hàbit de menjar fruites de temporada, les més apropiades per brindar millors beneficis al nostre organisme segons l’estació de l’any. Els beneficis de consumir fruita al lloc de treball es manifesten en una millor qualitat de vida. Si estem sans, gaudirem més les nostres activitats diàries, inclòs, per suposat, el nostre treball al que podem aportar el nostre millor rendiment.

Pin It on Pinterest