El món esta dividit en dos tipus de persones, les que pelen les fruites i les que no. Avui revelarem un secret al descobrir si es bo menjar la pell de les fruites, o per contrari, danya el teu organisme.

Tots sabem que les fruites són una font de nutrients i una opció més que recomanada en una dieta equilibrada. Però que sabem de la pell de les fruites?

Segons els estudis d’experts, les fruites compten amb grans quantitats de nutrients distribuïdes en tot l’aliment. La pell i la coberta de les fruites, és on més es concentren els valors nutritius d’aquestes, per tant, a mesura que arribem a les llavors, van disminuint. És més, quan retirem la pell del aliments, perdem una quantitat ingent de proteïnes.

La pell és bona o dolenta?

És cert que un dels principals motius sobre menjar la pell de la fruita es troba en l’ús de les pesticides i ingredients químics durant el cultiu d’aquests aliments. Segons l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentaria i Nutrició (AESAN), no hi ha cap diferencia sanitària entre menjar fruites pelades o amb pell. Encara i així es recomana rentar les fruites correctament abans de menjar-les, sigui amb o sense pell.

Fruites recomanades per menjar amb pell

  • Poma: Estudis han demostrat que les vitamines, calci y gran part dels nutrients d’aquesta fruita es troben a la seva pell.
  • Préssec: Compta amb una gran quantitat de fibra a la pell. És recomanable rentar-lo prèviament ja que els pels solen ser molt molestos.
  • Mandarina: No, no ens hem tornat boigs. L’aspra pell d’aquesta àcida fruita conté un compost molt eficaç en la lluita contra el càncer. Es recomana liquar la pell d’aquest aliment i utilitzar-la en sucs.
  • Pera: Vitamina C, pectina i magnesi són els components més útils d’aquesta fruita i presents a la seva pell.

Altres fruites per ingerir amb pell

Existeixen aliments dels quals les seves pells mai pensaries que fossin beneficioses. Un d’ells és el kiwi, ja que gran part de la vitamina E que conté es troba sobretot a la pell, doncs idealment, hauria de rentar-se be i menjar-se’l sense pelar.

La pell de plàtan també es pot menjar si és de producció ecològica, ja que no és tòxica i conté substancies beneficioses: vitamina B, fibra y antioxidants.

Un altre exemple son les albergínies, la seva pell conté un nutrient anomenat “nasunina”, un potent antioxidant que ajuda a recuperar el dany cel·lular.

També es bona la pell de les patates, amb quasi un 20% de vitamines i minerals, a més d’una bona aportació en fibra.

Dit això, no es poden menjar totes les pells. Utilitza el sentit comú, si l’exterior de l’aliment es dur, com el cas de la pinya, síndria o meló, entre d’altres, haurem de pelar-la, encara que podem utilitzar les seves propietats i sabors en altres plats o bullir-les per aconseguir infusions.

Pin It on Pinterest