Les hortalisses baby, tal com el seu nom indica, son els vegetals que no han arribat a desenvolupar-se completament. Les seves característiques principals, a més de la seva petita mida són: el seu sabor dolç, la seva textura ferma i els seus colors brillants. En alguns casos contenen un major valor nutricional que les verdures convencionals.

Podem trobar espinacs, enciams, pastanagues, albergínies, tomàquets, etc. Les mini hortalisses van ser introduïdes en primer lloc als restaurants més sofisticats d’Europa, després van arribar a Estats Units i ara ja tenen un lloc a quasi tots els països del món.

El que en un principi es podia assaborir en els restaurants d’alt nivell, ja es troba als supermercats per arribar a totes les llars. Per el moment comptem amb uns 50 tipus de mini hortalisses. Els tomàquets cherry van ser uns dels precursors, però com encara es un mercat nou, no se sap fins on pot arribar.

Varietats:

Tomàquets baby

El tomàquets cherry és el primer vegetal petit que es va consumir, conegut per tots, té un color vermell, textura ferma i és lleugerament dolç.

Pastanagues baby

Podem trobar-les de color groc, blanc, vermell, morat i les més comuns de color taronja, que provenen de Ensenada, Baixa California.

Carbassó baby

En el món gastronòmic es considera un vegetal, però botànicament és una fruita de forma cilíndrica amb un gust entre dolç i àcid.

Carbassa baby

Petites i poc conegudes, les carbasses estrella, es cultiven amb una varietat especial de llavors que atorguen la seva particular mida i exquisit sabor.

Remolatxa baby

Les seves varietats poden ser de color vermellós, groguenc o l’anomenada candy, que sol ser morada amb uns cercles blancs al seu interior.

Blat de moro baby

Petites panotxes que es troben embolicades en les seves pròpies fulles, les quals es retiren per donar-los una lleu cocció per no perdre la seva textura cruixent.

Espinacs baby

Els espinacs baby són els més dolços de les varietats existents i destaquen pels seus beneficis i pel valor energètic en vitamines i minerals.

Albergínies baby

Són de la mida d’una nou i estèticament molt boniques, a l’igual que les de gran mida, són delicioses i han de consumir-se cuinades.

Bledes baby

És una verdura molt versàtil amb un sabor deliciós, i encara que sembla una espècie de bleda de reduit tamany, en realitat es una col.

Pebrot baby

El conegut pebrot del padró és una varietat que al ser cultivada, si no rep la suficient aigua i rep molt el sol, es torna picant.

Col baby

Les anomenades cols de Brussel·les, deuen el seu nom al lloc d’origen de cultiu i tenen un gust molt odiat per gran part de la població.

Carxofes baby

A l’igual que les carxofes que coneixem, van recobertes de fulles, però en el cas de les baby, es poden menjar senceres, només cal treure les fulles del seu exterior.

Cebes baby

Les cebes escal·lònies o les platillo, són unes cebes apreciades per la seva petita mida i el seu deliciós gust caramelitzat al ser cuinades.

Patates baby

Existeixen més de 150 espècies de patates en tot el món, però cap com la patata cambray, ja que té una mida de dos a cinc centímetres.

Cogombre baby

El cogombret no és més que un cogombre de petita mida que es recol·lecta molt aviat, evitant així que el fruit pugui desenvolupar-se correctament.

Mongetes baby

Coneguda com a mongeta bobby, es una varietat de mongeta més arrodonida i petita, a diferencia de les típicament conegudes que son llargues i planes.

Fruites baby

També existeixen diferents varietats de fruites baby, com per exemple el plàtan dominic, que es cultiva al carib, la taronja kumquat, que es menja d’una mossegada amb la seva pròpia pell, la coneguda síndria sugar baby, que té una mida reduïda en comparació a la que estem acostumats, el kiwi berry, que és una varietat diminuta originaria d’orient i l’alvocat dàtil, que mesura entre 4 i 8 centímetres i no te llavor.

Pin It on Pinterest