La fruita confitada és una de les receptes típiques del Nadal. Ens permet gaudir de la fruita durant varis dies sense que s’espatlli, a més, la cobertura de sucre li dona un gust deliciós, sent un complement perfecte per el tortell de Reis.

Explica la llegenda que la fruita confitada representa els robins i maragdes que portaven les túniques dels Reis d’Orient. A moltes persones no els acaba d’agradar, però totes estan d’acord en que millora l’aspecte dels plats, ja sigui pel matís del gust que aporten o per la millora decorativa que suposa.

Per aquesta recepta podem utilitzar qualsevol tipus de fruita, la que més ens agradi, simplement hem de tenir en compte les proporcions de sucre. S’utilitza la mateixa quantitat de sucre que de fruita. Queden especialment be les taronges i llimones de temporada, encara que els kiwis o les cireres ens ajudaran a aportar un toc molt més colorit a la recepta.

Com preparar fruites confitades

Ingredients:

  • Fruita variada com cireres, peres, albercocs, figues, llimones o taronges
  • Sucre (1kg per cada kg de fruita)
  • Aigua
  1. Fem un almívar consistent. Posem una olla profunda amb 30cl d’aigua per cada 250gr de sucre. Ho escalfem a l’espera que es comenci a cuinar l’almívar. El sucre i l’aigua es fusionaran per donar lloc a una salsa consistent.
  2. Deixem que bulli i agafi espessor durant 3 segons, fins que estigui en el seu punt. En aquest moment parem el foc.
  3. Ja tenim llestes les fruites. Triem les que més ens agradin, les pelem i tallem en trossets de la mateixa mida. És important quedar-nos amb les peces més boniques d’aquesta tasca, ja que les utilitzarem com a decoració. Els trossos i l’aparença han de ser el més uniforme possible.
  4. Col·loquem les fruites en un colador de metall i les submergim a l’almívar amb l’olla fora del foc. Les fruites hauran de banyar-se totalment per aconseguir el resultat adequat.
  5. Deixem que macerin en almívar unes 24 hores fins que estiguin recobertes i tinguin tot el dolçor necessari.
  6. Repetim la mateixa operació. Tornem a submergir les fruites i les deixem 24 hores més. Repetim l’operació durant una setmana, fins que finalment les escorrem i deixem que s’assequin. La pel·lícula d’almívar que les cobrirà permetrà que es conservin a la perfecció.
  7. Per últim, només cal posar els trossos de fruita confitada per damunt del tortell, al forn i llestos.

Aquest tipus de recepta requereix temps però es una inversió a llarg termini per tenir fruites confitades caseres exquisides.

Feliç dia de Reis!

Pin It on Pinterest