Després de pràcticament un any, de decretar l’estat d’alarma de la pandèmia del coronavirus, hem pogut notar un gran increment en el comerç electrònic. El confinament ha animat a nous consumidors a provar el canal online i ha obert els ulls a multituds de PYMES a afegir l’apartat de venta online a la seva web.

El confinament ha modificat hàbits de compra. Segons una enquesta, una de cada dos persones ha augmentat la freqüència de comprar per internet. Encara que la majoria dels consumidors té intenció de recuperar la normalitat i una quarta part dels enquestats creu que l’experiència d’aquests mesos es traduirà en un major ús d’aquest canal.

En les pitjors setmanes de la pandèmia, es van disparar les comandes d’alimentació (un del àmbits de menor penetració del e-commerce) i altres bens de primera necessitat. Una situació que va desbordar a grans distribuïdors, que van haver de redimensionar uns serveis que no estaven preparats per suportar aquella forta demanda.

La venta online de productes d’alimentació

Si molts dels sectors encara troben problemes i dubtes dels consumidors al vendre online, en el cas de l’alimentació, les dificultats son encara majors des del principi dels temps del e-commerce.

Un dels principals inconvenients de la compra online per al client, és no poder avaluar els productes per sí mateix, encara i així, el consumidor comença a veure clara la conveniència, com les entregues de menjar preparat a domicili.

Tant les grans superfícies, com les botigues especialitzades en l’alimentació, han reforçat el servei online mitjançant tres garanties: assegurar el frescor, remarcar la comoditat del servei i baixar els costos d’enviament.

Sens dubte, fer la compra de manera online és un pas enorme per ha persones que no poden accedir a les botigues per elles mateixes, o carregar soles amb una compra voluminosa…

A més, l’e-commerce, també ha obert les portes a negocis menys coneguts i molt especialitzats, que ara poden arribar a més públics, com serveis de venta directa des de carnisseries, fleques, peixateries, fruiteries, etc.

Conclusió

Els hàbits de compra i els mètodes comercials estan canviant per sempre, i l’e-commerce és una via més per expandir el negoci de l’alimentació.

Afrontar els reptes logístics i incorporar les tecnologies de gestió, son els passos que han de seguir els comerciants d’aliments per posar-se a l’altura d’altres industries i exprimir totes les possibilitats del comerç online.

Pin It on Pinterest