Nabius, cireres, prunes, maduixes, taronges, mandarines, pomes, peres i una infinitat de fruites que ens proporciona la naturalesa, son la veritable font de salut del nostre planeta.

El coneixement sobre les propietats que contenen les fruites segueixen augmentant gràcies a l’interès de la ciència per descobrir-les i per fomentar el seu consum per millorar la salut, doncs moltes actuen com factors de prevenció de malalties.

Una alimentació diària deu incloure varies porcions de fruites, de manera de inclinar la balança a favor d’una vida saludable, lluny d’infeccions i altres malalties, especialment les que depenen d’un sistema immunològic fort.

Els aliments que consumim cada dia han de ser equilibrats, la qual cosa és fonamental per estar sans, i els beneficis de les fruites son necessaris per l’organisme.

Al consumir fruites tots els dies, millora la nostra salut, la capacitat de resposta i inclús l’estat d’ànim, al mateix temps que disminueix l’estrès i l’ansietat.

Propietats de les fruites

Aigua, antioxidants, fibra, minerals i vitamines de diversos tipus estan presents en les fruites. Aquestes son les propietats d’algunes d’elles:

Cireres: tenen un alt contingut d’aigua, així com fibra i propietats antioxidants. A més contenen melatonina, una hormona que participa en diversos processos neurofisiològics i cel·lulars. A més, ajuda a la regulació del son i a reforçar el sistema immunològic.

Maduixes: tenen àcid fòlic i vitamina E. La seva riquesa en fibra ajuda al trànsit intestinal.

Meló: té antioxidants i vitamines A, C i E. Conté potassi, calci i magnesi i ajuda a prevenir malalties cardiovasculars.

Síndria: té un alt contingut d’aigua , així com antioxidants i vitamina C.

Kiwi: conté una mescla de vitamines i minerals. Protegeix el cos de malalties respiratòries i cardíaques, ajuda a mantenir els nivells de colesterol, en la regulació de la pressió arterial i en els problemes respiratoris.

Préssec: té un alt contingut d’aigua i fibra, que ajuda a la digestió i la funció intestinal, a més te vitamina C i potassi.

Nabius: millora les condicions del sistema immunològic per protegir al organisme d’infeccions per virus, bactèries i fongs, a més, la presencia de tanins li atorga propietats antidiarreiques.

Papaia: conté papaïna, un enzim contribuent a una digestió saludable.

La llista de beneficis de les fruites és tant llarga com fruites existeixen al planeta, per això la recomanació és que s’incloguin a la dieta diària per millorar la salut.

Pin It on Pinterest