El 3 de març és el dia mundial de la naturalesa i volem parlar-vos de que, gràcies a ella, i des de temps immemorables, sempre ens ha ofert suport alimentici.

En temps on els productes processats han envaït la nostra manera d’alimentar-nos, donar prioritat als aliment que ens brinda la naturalesa és una decisió de salut.

Aliments orgànics

Els aliments de la naturalesa són 100% orgànics. La seva fama en els últims anys es deu a que moltes de les practiques agrícoles modernes impliquen l’ús de pesticides, sintètics, fertilitzants químics i llavors modificades.

Pel contrari, la producció agrícola orgànica implementa mètodes ancestrals i evita a tota costa la utilització de químics. Els seus defensors suggereixen que, d’aquest mode, contribueix tant a la salut com al medi ambient.

Cal destacar que les dietes orgàniques, exposen als consumidors a menys pesticides, associades en malalties humanes.

Vegetals verds

Són aliments orgànics que poden millorar de manera significativa la qualitat de la nostra dieta ja que són fonts de vitamines, minerals, carbohidrats i proteïnes.

Aquests nutrients, a més de bàsics en la dieta, són determinants per promoure la nostra salut. La seva adequada assimilació ens permet tenir un sistema immunològic fort.

Vegetals de color i fruites

A nivell general, tots els vegetals poden ser molt beneficiosos pel nostre organisme. Si s’obtenen de practiques agrícoles d’origen orgànic, els seus beneficis són encara majors, perquè no ens exposem a que tinguin rastres de pesticides.

Així mateix, és important mencionar les fruites, que no poden faltar a la nostra alimentació. Destacar que aquesta varietat d’aliments, son clau per reduir el risc de malalties cròniques, incloent la obesitat, diabetis i malalties cardíaques.

Les opcions naturals per agregar aquests aliments a la nostra dieta mai falten. Rics en antioxidants i molt fàcils d’aconseguir en la seva varietat fresca i natural.

Llegums, fruits secs, llavors i cereals

Són rics ens fibra, minerals, vitamines i proteïnes. Sobre tot, hem d’optar per la seva versió integral, és a dir, aquella que no a sigut sotmesa a processos de refinament.

Fongs

Tots els fongs comestibles estimulen el sistema immunitari, ja que actuen com a prebiòtics i ajuden a nodrir la microbiota intestinal.

Aigua pura

L’aigua és un altre dels elements més importants que ens brinda la naturalesa. L’aigua és font de vida i pot contribuir a la nostra salut.

Beure suficient aigua es crucial perquè ajuda a regular la temperatura corporal, contribueix a mantenir les articulacions lubricades, prevé infeccions, subministra nutrients a les cèl·lules, manté el bon funcionament dels òrgans i incideix en l’estat d’ànim, la qualitat del son i la cognició.

En resum, la naturalesa ens ofereix moltes varietats d’aliments orgànics que podem aprofitar per benefici de la nostra salut.

Pin It on Pinterest